Bak en motorenrevisie

Bak & Motorenrevisie

Wij hebben met meer dan 30 jaar ervaring, onszelf gespecialiseerd in VAG gerelateerde versnellingsbakken en motoren. Waardoor wij problemen in bepaalde gevallen voor kunnen zijn met de juiste aanpassingen. Door het gebruik van originele documentatie en de modernste gereedschappen, zorgen wij ervoor dat uw motor of versnellingsbak weer zorgvuldig word hersteld en opgebouwd.

Kwaal/oplossing

Wat wij veel zien gebeuren bij 020, 02A en 02J bakken is dat de klinkers van het differentieel door metaalmoeheid afbreken. Wat niet gek is als u kijkt dat sommige versnellingsbakken/motoren er al een heel leven op hebben zitten.

Afgebroken klinker door metaalmoeheid.

Gat in de bak geslagen, door kapotgebroken klinker.

De resterende klinkers worden dan uitgeboord, en vervangen voor een specifiek geharde boutenset. Het gat in de bak kan dichtgelast worden of op verzoek een nieuwe bakhelft. Waarna de versnellingsbak weer opgebouwd wordt met enkel hoogwaardige onderdelen.

Klinkers worden ingeboord, om vervolgens verwijdert te worden.

Boutenset in differentieel.

 

Originele onderdelen bij de dealer vandaan.

Met deze methode wordt dit probleem permanent opgelost en wordt uw versnellingsbak weer beter als nieuw.

Wat ook nog wel eens voor wil komen bij 02A/02j bakken vanaf ongeveer 450/500NM koppel, is dat de kegel waar het secundaire lager in ligt kapot scheurt door teveel stress. Hier hebben wij beugels voor ontwikkeld die hier mooi overheen passen en de bak aanzienlijk versterken waardoor die meer vermogen kan hebben.

Kapotte CCM (02A VR6) versnellingsbak.

Versteviginsbeugel.

 

De kosten van deze beugel zijn 99,95,- euro ex de btw. Verzending is voor de koper, wij verzenden door heel de benelux en zelfs buiten de EU als het aangevraagd wordt.

Wat ook mogelijk is bij (diverse) TFSI motoren, is om de balansassen unit te verwijderen en deze om te bouwen naar een speciaal samengestelde oliepomp unit. Dat scheelt ongeveer 20kg, een hoop bewegende delen en een hogere afgeregelde oliedruk.

Balansassen/oliepomp unit.

Door ons samengestelde oliepomp conversie kit.

als u hier interesse in heeft kunt u gerust een mail sturen of bellen wat de mogelijkheden zijn. Deze kit is volledig door ons samengesteld en ook bij ons verkrijgbaar als plug and play montage set.

Slot

Als u nieuwsgierig bent wat de kosten zouden zijn, om uw motorblok en of Versnellingsbak te reviseren of aan te passen. Kunt u gerust vrijblijvend een offerte aanvragen, u kunt ons bereiken door te bellen of u gegevens achter te laten via het contactformulier.

Met vriendelijke groet,

HW VW Service

Neem contact met ons op

Adres

Kerkstraat 13
6626 AJ Alphen (GLD)

Telefoon

+31 (0)6 53359278
+31 (0)6 23498062

Copyright @2024 HW VW Service | Webdevelopment by Web-IT Solutions