Aircoservice

Zomer

Een airco is prettig, zeker als die zijn werk goed doet. Er bij nagaande dat het in een geparkeerde auto al snel in een broeikas kan veranderen in de zomer. Als de buitentemperatuur bijvoorbeeld 30 graden is kan het in een auto oplopen tot ongeveer 50 graden. Bij een buitentemperatuur van 40 graden kan het in een auto zelfs wel 75 graden worden, dit is bijna net zo heet als een sauna! Wat overigens niet geheel ondenkbaar is gezien de laatste hittegolven.

U kunt zich dus voorstellen dat er nogal wat eisen worden gesteld aan de mechaniek en onderhoud van een aircosysteem, dat is niet voor niets aangezien een goed onderhouden aircosysteem minder risico loopt op defecten.

Winter

Wat veel mensen soms niet weten is dat een airco niet alleen goed is voor de zomer, maar ook vooral in de winter. Dit omdat een ruit veel sneller ontwasemd met een correct functionerende airco, voorkomt dus een hoop lelijke strepen op de ruit als u de beslagen ruit schoonmaakt met u hand om naar buiten te kunnen kijken.

Onderhoud

Zodra wij een auto binnenkrijgen met een compleet lege airco gaan we eerst zoeken naar een lekkage, dit doen we met moderne gekeurde apparatuur en geschoold personeel alvorens wij gaan beginnen met het aansluiten van het aircoapparaat. vervolgens sluiten wij het aircoapparaat aan en zal de hele procedure ongeveer 35 tot 40 minuten in beslag nemen, tijdens deze periode kunt u bij ons een lekkere bak koffie krijgen of als u dat wenst een leenauto mee krijgen.

Het kan soms ook voorkomen dat er een vervelende geur in een auto hangt, meestal is dit de verwijten aan de aircoverdamper. Hier stroomt de aangezogen lucht van buitenaf doorheen, de verdamper wordt zo koud dat er condens druppels aan komen te hangen. Aangezien dit onderdeel dus vaak vochtig is kan het voorkomen dat er hierin zich bacteriƫn settelen. Dit is prima op te lossen door een antibacteriƫn behandeling.

Slot

Kortom een goed werkende airco is dus geen overbodige luxe. Als u het idee heeft dat u airco minder koud wordt, stinkt of minder goed zijn werk doet, schroom niet en neem gerust contact op via de telefoon of het contactformulier!

Met vriendelijke groet,

HW VW Service

Neem contact met ons op

Adres

Kerkstraat 13
6626 AJ Alphen (GLD)

Telefoon

+31 (0)6 53359278
+31 (0)6 23498062

Copyright @2024 HW VW Service | Webdevelopment by Web-IT Solutions